het-leven-ondersteboven-480x678
Een psychodynamisch consult neemt in de regel 1,5 tot 2 uur in beslag. Het eerste consult start met een intakegesprek over jouw hulpvraag en achtergrond. Vervolgens maak je kennis met mijn psychodynamische werkwijze, uiteraard binnen een sfeer van veiligheid, openheid en vertrouwelijkheid. Vaak zet deze eerste sessie direct al veel in beweging bij cliënten.

Wil je ervaren of psychodynamische therapie bij jou past? Dan raad ik je aan een afspraak te maken voor een eerste consult. Je krijgt dan een goede indruk en beslist daarna of je verder gaat met de therapie.

Vervolg je de behandeling, dan maken we elke twee tot drie weken een afspraak voor een consult (bij kinderen liefst wekelijks). Het is mijn ervaring dat cliënten reeds na enkele sessies aanzienlijke veranderingen in hun leven en welbevinden waarnemen. De duur van het behandeltraject is van veel factoren afhankelijk; ik ga uit van ‘zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig is’. De meeste trajecten beslaan zes tot twaalf consulten.

Ik stel een behandelplan op, dat we samen zullen bespreken. Ook zullen we de voortgang van jouw behandeltraject op regelmatige basis evalueren. Als cliënt heb je altijd recht op inzage in je dossier. Uiteraard ben ik gebonden aan een beroepsgeheim, dus op geen enkele wijze zal zonder jouw toestemming informatie met derden worden gedeeld.