Verbonden in gemis

Meiling Mailing, 27e jaargang, nr. 3, september 2015

Adoptie impliceert dat een kind eerst is afgestaan. Natuurlijk, als adoptieouder weet je dit, maar in hoeverre realiseer je je écht wat het voor jouw kind betekent? Ik ben adoptiemoeder van een dochter (13) en een zoon (10) uit Taiwan, en heb twee keer eerder een artikel voor Meiling Mailing geschreven over onze reizen naar dit bijzondere land. Recent ben ik afgestudeerd als psychodynamisch therapeut. Ik heb niet lang hoeven nadenken over het onderwerp van mijn afstudeerproject: de impact van het ‘oertrauma’ bij adoptie. Op basis van literatuurstudie en interviews met zeven volwassen geadopteerden ben ik tot inzichten gekomen die ik op deze plek graag deel met andere adoptieouders.

Klik hier voor de link naar mijn artikel: Verbonden in gemis

Geef een reactie